Translate

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

«Κ»άτω από τον φόβο να χαθούν ταλέντα για τον Ολυμπιακό

 

Το ενδιαφέρον του αθλητικού κοινού και των συμμετεχόντων στην όλη δραστηριότητα έχει στραφεί στο τι μέλλει γενέσθαι με τα πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών (το βάρος πέφτει στην πρώτη κατηγορία πάντως και αυτό μόνο θετικά μηνύματα δεν εκπέμπει) ωστόσο κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για το τι θα γίνει με το… μέλλον του Αθλητισμού και κάθε αθλήματος. Όπου «μέλλον» βάλτε τα τμήματα υποδομής και ειδικότερα τις ηλικιακές ομάδες σε κάθε άθλημα, είτε αυτό είναι ποδόσφαιρο, είτε μπάσκετ, είτε τένις και στίβος.

Ειδικά για το ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός Βόλου είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι με αρκετά σχέδια και με διάθεση να επενδύσει στις ηλικιακές ομάδες, με τις εξελίξεις όμως να είναι σαρωτικές και την πανδημία του κορωνοϊού να αφήνει έντονο το αποτύπωμά της και σ’ αυτές τις προσπάθειες. Βέβαια δεν ήταν μόνο η πανδημία που επηρέασε τους σχεδιασμούς των υπευθύνων, αλλά και οι παλινωδίες στο θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού έχοντας κατά νου τη συμμετοχή στη Super League 2 ξεκίνησε το σχεδιασμό για ομάδες κάτω των 19 ετών (Κ19). Ωστόσο η μη αναδιάρθρωση αλλάζει τα δεδομένα, αφού στη Football League πρέπει να συμμετέχουν ομάδες κάτω των 17 ετών (Κ17), οπότε και αλλάζουν τα ηλικιακά όρια! Αξίζει να σημειωθεί ότι και το περσινό ηλικιακό πρωτάθλημα είχε διακοπεί οριστικά και αμετάκλητα, ήδη από τον Μάρτιο…

Αυτά τα πισωγυρίσματα πάντως μόνο αισιοδοξία δεν εκπέμπουν, ενώ δεν λείπουν και οι απόψεις που επισημαίνουν τον κίνδυνο να χαθούν ταλέντα, μην μπορώντας να δείξουν τις δυνατότητές τους σε αγωνιστικές συνθήκες.

Σταύρος Σταμπουλής (προπονητής Ολυμπιακού Βόλου Κ17)

«Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό το πράγμα, μετά και την πρώτη καραντίνα, αλλά η διαφορά τώρα για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι ότι είχαμε ξεκινήσει την προετοιμασία ταυτόχρονα με την ανδρική ομάδα και είχαμε ολοκληρώσει ένα βασικό στάδιο προπονήσεων οκτώ εβδομάδων, και ήμαστε έτοιμοι για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, ξέροντας πάντως ότι αυτές θ’ αργήσουν να ξεκινήσουν. Είχαμε κάνει και τις απαραίτητες εργομετρικές εξετάσεις και είχαμε φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας. Η διακοπή των προπονήσεων επηρεάζει σίγουρα την όλη λειτουργία της ομάδας, γιατί σταματήσαμε απότομα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ατομικά προγράμματα είχαμε δώσει κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας, αλλά τώρα προσωπικά αποφεύγω να προχωρήσω σε μία τέτοια κίνηση γιατί υπάρχει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων και αποφεύγω να παροτρύνω τους παίκτες να βγαίνουν έξω και ειδικά ανεγξέλεκτα. Πτώση απόδοσης σίγουρα θα υπάρξει και αυτή η δουλειά που έχει γίνει δεν πιστεύω ότι θα πάει χαμένη αλλά εξαρτάται από το πότε θα αρχίσουν πάλι οι προπονήσεις. Προσωπικά είμαι απαισιόδοξος γενικότερα, θεωρώντας ότι αυτήν τη χρονική στιγμή το να μιλάμε για αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι προσβολή και στους ανθρώπους που χάνουν συγγενικά και φιλικά πρόσωπα και για τα άτομα που εργάζονται στο σύστημα Υγείας. Δεν μπορούν κάποιοι να διασκεδάζουν ή να κάνουν το χόμπι τους τη στιγμή που κάποιοι βρίσκονται σε πόλεμο. Η πρώτη προτεραιότητα για τη χώρα είναι το θέμα της υγείας. Έχω εξηγήσει και στους παίκτες ότι δεν είναι πρόβλημα να είναι σε απραξία. Θεωρώ ότι δεν θα χάσουν τη χρονιά, αλλά είναι κρίμα να χαθεί ολόκληρη η χρονιά ενώ χάθηκε και η μισή περσινή. Για κάποια παιδιά βέβαια που είναι στο κατώφλι μιας προώθησης σε μία επαγγελματική ομάδα, αυτό θα τους στοιχίσει. Πιστεύω ότι σε κάποιες περιπτώσεις αυτή η κατάσταση κάποια ηλικιακή ομάδα θα τη βλάψει, όντας ένα βήμα πριν από την ανδρική ομάδα. Εμείς ξεκινήσαμε με αυτήν την προοπτική και ήδη δύο παιδιά έχουν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και άλλα 2-3 ήταν σε αναμονή. Όλα όμως εξαρτώνται και πώς θα λειτουργήσει ο Αθλητισμός μετά το πέρας της καραντίνας».

Γιάννης Θεοδωρίδης (γενικός αρχηγός Κ17 Ολυμπιακού Βόλου)

«Στην ουσία ούτε κι εμείς δεν ξέρουμε σε ποια ηλικιακή βαθμίδα είναι η ομάδα (σς Κ17 ή Κ19), όσο η διοργανώτρια Αρχή δεν οριοθετεί τα ηλικιακά όρια, είμαστε σε αναμονή. Πέρυσι η SL2 είχε τις Κ19 και η Football League K17. Οι προπονήσεις διακόπηκαν και τα παιδιά δεν ξέρουν τι να κάνουν. Οι προπονήσεις σε ατομικό επίπεδο δεν αρκούν. Αν έχουν μεράκι τα παιδιά φυσικά δεν θα παρατήσουν το ποδόσφαιρο, αλλά κάποια δεν αποκλείεται συνολικά να απογοητευτούν. Η εξέλιξή τους σίγουρα φρενάρει! Από τη στιγμή μάλιστα που δεν γίνονται και αγώνες, πώς να δείξουν αυτοί οι αθλητές το ταλέντο τους και τι μπορούν να κάνουν εντός του αγωνιστικού χώρου, σε ένα πρωτάθλημα πανελλήνιας εμβέλειας; Αυτά τα παιδιά έχουν κάποιες δυνατότητες που πάνε να τους τις στερήσουν».


Πηγή:magnesiasports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου